Top avantaje ale regimului flexitarian

SănătateNiciun comentariu

Te afli aici:Top avantaje ale regimului flexitarian

Sa adopti un regim de viata vegetarian sau vegetalian la tine acasa, dar la restaurant sau in vizita la alte persoane sa iti autorizezi sa consumi totul. Iata la ce se refera regimul flexitarian sau semi-vegetarian. Este o solutie noua pentru toti cei care vor sa duca un mod sanatos de viata, dar care au grija si de viata lor sociala, unde rasfatul sau gurmandul este permis.

Regimul flexitarian are numeroase avantaje pentru sanatate. La fel ca si vegetarianismul, ajuta la prevenirea unor boli numeroase precum hipercolesterolemia, diabetul, hipertensiunea si bolile cardiovasculare. Iar vegetalele sunt foarte bogate in vitamine, minerale, oligo-elemente, in acizi grasi esentiali sau in fibre.

Regimul flexitarian este bun pentru buget. Consumand si alte surse de proteine animale precum ouale si mai multe proteine vegetale provenite de la legume, leguminoase sau cereale, vei reusi sa faci economii pe termen lung.

Regimul flexitarian iti poate echilibra farfuria. In zilele noastre, peste 70% din proteinele pe care le consumam provin de la carne. In timp ce ar trebuie sa fie o proportie egala intre proteinele animale si cele vegetale.

Poate favoriza pierderea in greutate. Alimentatia bazata pe fructe, legume si pe  cereale nu este atat de bogata in calorii si nu este atat de grea pentru sistemul digestiv.

Nu prezinta atat de multe rsicuri de carente. Consumand carne din cand in cand vei reusi sa ai un aport regulat sau echilibrat de proteine, de aminoacizi si de vitamina B12.

Te ajuta sa protejezi mediul. Reducand in mod semnificativ consumul de carne, chiar daca vei mai consuma din cand in cand, vei reusi sa ramai in acord cu convingerile celor care militeaza pentru protejarea mediului- avand in vedere rolul cresterii intensive de animale in ceea ce priveste emisiile de gaz, efectul de sera, poluarea solului si a apei.

Regimul flexitarian nu prezinta constrangeri. Iata un regim mult mai usor de tinut, care nu prezinta atat de multe restrictii sau constrangeri. Mai ales pe plan social. Nu mai trebuie deci sa iti previi gazdele in avans sa pregateasca un fel de mancare special pentru tine. Sau nu mai trebuie sa eviti iesirile la restaurant.

Despre autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus